ВМСУ: Україна стала світовим драйвером у застосуванні надводних бойових систем без екіпажу.

Українські ВМС стали світовими лідерами безпілотних бойових систем
Українські ВМС стали світовими лідерами безпілотних бойових систем

Росія провела найскромніший парад ВМФ, на якому було лише два кораблі Чорноморського флоту РФ. Це свідчить про те, що Україні вдалося вивести з ладу більшу частину російських кораблів, які базувалися в Чорному морі.

Про це повідомив речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук.

Він зазначив, що цього року Росія відмовилася влаштовувати традиційний парад у Севастополі на честь дня ВМФ.

Зазначив Плетенчук: "На жаль для нас росіяни не організували традиційний парад у Севастополі. Якби він був, можна було б зробити висновки про те, чи відповідають правді заяви російської сторони про непереможність Чорноморського флоту і про те, що їхні кораблі перебувають у повній цілості. Адже в параді не змогли б брати участь "кораблі-потопельники", знищені ВМС ЗСУ".

Він додав, що Росія вивела з Криму більшу частину своїх кораблів Чорноморського флоту, але деякі судна ще залишаються в портах окупованого півострова. Тим не менш, ці судна не почуваються там у безпеці через присутність ВМС ЗСУ.

За словами Плетенчука, Чорне море стало небезпечним для російських кораблів, але у ньому ще залишилися три підводні човни РФ. Ці човни можуть бути зарядженими з до чотирьох ракет на борту. Тому Військово-морські сили вживають всіх необхідних заходів у разі сигналів повітряної тривоги. Однак перспективи для російських кораблів у Чорному морі не радісні, оскільки вони обмежені гаванню в пункті свого базування.

Відбувся також перелом у ході повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Завдяки морським дронам, Україна стала лідером у використанні надводних бойових систем без екіпажу. Ці системи змусили росіян перебувати на своїй базі. Однак Україна продовжує шукати способи очищення території від присутності російських кораблів і ворогів загалом.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua