Водна криза ставить під загрозу половину світового виробництва їжі: дослідження.

Проблема води загрожує світовому виробництву їжі
Проблема води загрожує світовому виробництву їжі

Глобальна комісія з економіки води стверджує, що більше половини світового виробництва їжі може зазнати краху протягом наступних 25 років через водну кризу. Зменшення запасів прісної води, пошкодження екосистем та недостатнє збереження водних ресурсів - це основні причини такого стану речей.

Наразі половина населення планети страждає від нестачі води, і ця проблема буде зростати з підсиленням кліматичної кризи. Вже до кінця 2020-х років попит на прісну воду перевищить її пропозицію на 40%, за даними фахівців.

Доповідь також вказує на те, що уряди і експерти недооцінюють кількість води, що необхідна для достойного життя людей. Це потреби значно перевищують рекомендовані 50-100 літрів на день для підтримки здоров'я і гігієни. Справді, для забезпечення належного харчування і життя людям потрібно близько 4000 літрів води на день.

Більшість регіонів планети не можуть забезпечити такий обсяг води без залучення зовнішньої допомоги. Люди будуть залежати від торгівлі для задоволення своїх потреб.

Дослідники підкреслюють, що вода стала головним жертвою кліматичної кризи. Зміни в навколишньому середовищі призводять до посух і повеней, загрожуючи стабільності на планеті.

Проблеми з водою є наслідком порушення природного водного циклу, що призводить до виснаження водних ресурсів, негативно впливає на економіку і загрожує життю людей.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua