Волинський обласний ТЦК почав розсилати повістки поштою .

Повістки ТЦК Волинської області поштою
Повістки ТЦК Волинської області поштою

Почався процес відправки повісток резервістам і військовозобов'язаним поштою

Територіальний центр комплектування і соцпідтримки Волинської області розпочав надсилання повісток резервістам і військовозобов'язаним поштою. Про це повідомила речниця обласного ТЦК Уляна Кравчук у коментарі для "Суспільного".

Повістки надсилаються рекомендованим листом за адресою, яку вказав військовозобов'язаний або за його останнім місцем реєстрації.

За словами речниці, день отримання рекомендованого листа вважається підтвердженням вручення повістки. Документ від поштового оператора буде свідчити про це.

"Навіть якщо адресат з якихось причин не зміг отримати повістку, така повістка (надіслана рекомендованим листом) вважається належним чином врученою", - зазначила Кравчук.

В обласному ТЦК також повідомили, що якщо військовозобов'язаний не з'явиться до встановленої дати в Терцентр комплектування після отримання листа, йому загрожуватиме адміністративна відповідальність. Районні ТЦК надсилають постанову про накладення штрафу рекомендованим листом.

Нагадаємо, Мінсоцполітики пояснило, чому ТЦК не бачить інформацію про інвалідність у реєстрі "Оберіг".

Як повідомлялося раніше, територіальні центри комплектування та соціальної підтримки можуть мобілізувати навіть заброньовану особу, якщо вона не повідомила про свою бронювання.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua