ВООЗ скликає екстрену нараду щодо поширення мапячої віспи.

Розмова докторів на медичній нараді
Розмова докторів на медичній нараді

Голова ВООЗ скликає зустріч експертів через поширення мавпячої віспи

Голова ВООЗ Тедрос Адханом Гебреєсус збирається провести зустріч міжнародних експертів через збільшення поширення мавпячої віспи. Про це повідомляє VOA.

Мавпяча віспа поширюється за межами Демократичної Республіки Конго, тому комітет з надзвичайних ситуацій ВООЗ буде розглядати, чи є спалах надзвичайною ситуацією в галузі охорони здоров'я, що має міжнародні наслідки.

Оголошено міжнародну надзвичайну ситуацію у галузі охорони здоров'я через віспу

ВООЗ оголосила міжнародну надзвичайну ситуацію в галузі охорони здоров'я (PHEIC) через поширення віспи, яка тривала з липня 2022 року до травня 2023. З вересня 2023 року вірус mpox швидко поширюється в ДР Конго.

Голова ВООЗ повідомляє, що в Конго зареєстровано понад 11 тисяч випадків захворювання і 445 смертей, більшість з них - серед дітей. Хвороба поширилася на сусідні країни з 11 липня.

ВООЗ оновила список найнебезпечніших вірусів, бактерій і грибків

ВООЗ оновила список найнебезпечніших вірусів, бактерій і грибків, які можуть викликати наступну пандемію.

Клінічні настанови для тих, хто бажає позбутися залежності від куріння

ВООЗ опублікувала перші клінічні настанови для тих, хто хоче позбутися залежності від куріння. За даними організації, у світі є близько 1,25 мільярда споживачів тютюну, з яких більше 750 мільйонів бажають скласти з цим практикою. Однак, 70% з них не мають доступу до ефективної допомоги.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua