Ворог атакував об'єкти енергетики у чотирьох областях: яка ситуація зі світлом .

Об'єкти енергетики під атакою: ситуація зі світлом
Об'єкти енергетики під атакою: ситуація зі світлом

Стабільна ситуація в енергосистемі

Представники Міненерго повідомили, що ситуація в енергосистемі залишається стабільною. За минулу добу противник здійснив атаки на об'єкти енергетики в чотирьох областях, і як на ранок без електропостачання залишилося 533 населених пункти. Про це повідомила прес-служба Міненерго.

У повідомленні зазначено: "Сьогодні обмеження електроенергії для споживачів не передбачаються".

Експерти з енергетики закликають громадян економно та відповідально використовувати електроенергію, особливо в період пікового попиту з 17:00 до 22:00.

Атаки на енергетичні об'єкти

За минулу добу противник здійснив атаки на енергетичні об'єкти в Дніпропетровській, Донецькій, Сумській та Харківській областях, повідомили у Міненерго.

У Донецькій та Сумській областях через бойові дії припинялося живлення повітряних ліній. У Дніпропетровській області також через атаки вимикалися обладнання та знеструмлювалися побутові споживачі в 13 населених пунктах, але живлення вже відновлено. Також, через підняття повітряної тривоги, відновлення живлення для всіх споживачів було затримано.

У Харківській області також спостерігалось знеструмлення побутових споживачів та підстанцій через бойові дії.

Пожежа в Донецькій області

Неподалік однієї з шахт в Донецькій області виникла пожежа, яка могла поширитися на шахту. Всі працівники були евакуйовані, але щасливо вдалося загасити вогонь без постраждалих.

Протягом останньої доби енергетики відновили живлення для 60 540 споживачів, які були знеструмлені через бойові дії та технологічні порушення.

Знеструмлені населені пункти

На ранок без електропостачання залишається 533 населених пункти через бойові дії та технічні проблеми. Рівень води у ставку-охолоджувачі достатній для забезпечення потреб станції.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua