ВПО зможуть отримати субсидію на оренду житла: як розрахують розмір допомоги.

ВПО нарешті отримають субсидії на житло
ВПО нарешті отримають субсидії на житло

Мінсоцполітики розробило субсидію на оренду житла для внутрішньо переміщених осіб

Міністерство соціальної політики України виробило новий інструмент підтримки внутрішньо переміщених осіб (ВПО) - субсидію на оренду житла. Про це повідомляє прес-служба Мінсоцполітики в соцмережі Фейсбук.

"В один момент втратити все і, незважаючи на свій вибір, переїхати в інше місто - такі реалії українців, які зазнали руйнівного впливу війни", - йдеться у повідомленні.

Проблема пошуку житла залишається найболючішою для сотень тисяч переселенців в Україні. Деякі з них проживають у спеціально облаштованих модульних містечках або гуртожитках, а інші знаходять притулок у родичів та друзів.

Міністерство соціальної політики розробило новий інструмент підтримки внутрішньо переміщених осіб. У майбутні два роки планується реалізація пілотного проекту.

Розмір субсидії буде враховувати вартість оренди у конкретному регіоні або населеному пункті. Ціна на оренду значно відрізняється в різних містах України. Наприклад, ціни на житло у Києві є на 22% вищими порівняно з середніми цінами по країні, у Закарпатті ціна вища у 2,5 рази, а в Миколаєві нижча на 30-35%.

Найнижчі ціни на житло спостерігаються у Чернігівському, Сумському, Харківському та Херсонському регіонах.

Крім того, розмір субсидії буде залежати від кількості осіб у сім'ї, що орендують житло, доходів сім'ї та їх здатності оплачувати рахунки за оренду.

Міністерство очікує, що після затвердження рішення Уряду з червня внутрішньо переміщені особи зможуть скористатися новим інструментом підтримки.

Для отримання субсидії на оренду житла у 2024 році необхідно додатково звернути увагу на необхідні документи, про які раніше розповіли.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua