Вторгнення в Курськ послабило українську оборону – FT.

Вторгнення в Курськ пошкодило українську оборону
Вторгнення в Курськ пошкодило українську оборону

Українські сили оборони за останні два тижні змогли оволодіти більшою територією в Росії, ніж Москва в Україні за цілий рік. Це свідчить про великі можливості української армії і підвищує бойовий дух нації.

Проте, хоча українські сили отримали несподіваний успіх, вони ще не досягли головної мети - вивести російські війська і зменшити напругу на сході України, де триває агресія з боку Росії.

«Ми частково вважаємо причиною російського наступу на Донбасі те, що Київ перекинув свої ресурси на північ», - заявив один із командирів української артилерійської бригади на сході України.

Українські війська були змушені обмежити використання артилерійських снарядів, оскільки частину артилерійської техніки перевели для боротьби з вторгненням в Курську область. Також 10 000 військовослужбовців, включаючи елітні повітряно-десантні війська та механізовані бригади, було перебазовано з Донецької та Харківської областей, де тривають інтенсивні бої.

«Навіть за кілька днів до початку наступу на Курськ, українські оборонці в Донецькій області вже відчували певний тиск. Тепер російські війська досягли тактичного успіху в Донецьку і, якщо ситуація не зміниться, їх подальше просування буде впливовим», - заявив один високопоставлений український чиновник, знайомий з військовими операціями.

Наразі, втрати української армії в Курській області не коментуються. Проте, за даними розвідувальної інформації, Україна вже втратила принаймні 51 одиницю цінної військової техніки, включаючи німецькі машини Marder, американські Stryker і ракети Himars.

Незважаючи на заяви офіційних осіб США про переміщення російських військ з півдня та сходу України на північ до Курська, насправді ці сили рухаються з півдня країни та окупованого Криму, що має менший вплив на ситуацію в Донецькій області.

Українські солдати та військові аналітики також стверджують, що немає ознак значних переміщень російських військ з найгарячішого фронту на сході країни.

«Незважаючи на успішну оборону в Курській області, росіяни досі не переміщують у великій кількості своїх військ. Основні атакуючі сили залишаються на місці», - повідомили у 47-й механізованій бригаді Збройних сил України.

Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua