Втрати терміновиків під Курськом можуть похитнути владу Путіна, - ISW.

Втрати терміновиків під Курськом
Втрати терміновиків під Курськом

У Курській області в Росії може виникнути політична криза через великі втрати серед призовників. Щодо цього зазначили в Американському Інституті вивчення війни у своєму звіті.

Росія дуже залежить від терміновиків, які використовуються для охорони кордону з Україною, тому українська операція в Курській області створює серйозні проблеми для Кремля.

З метою зменшення масштабів українського вторгнення і запобігання внутрішній конфронтації оголошено режим КТО в Білгородській, Брянській та Курській областях.

Призначення Олександра Бортнікова, голови ФСБ, на посаду керівника КТО може бути свідченням невдоволення Володимира Путіна діями військового командування на Курщині.

Міністерство оборони Росії формує комбінацію стрроковиків, частин Північного угруповання військ та підрозділів з менш важливих ділянок фронту в Україні, щоб відповісти на українську операцію. Однак це може спричинити дезорганізацію.

Прибуття додаткових загонів та досвідчених військових з фронту дозволило зміцнити захист російських сил від атак ЗСУ, але українські війська все ще займають свої позиції в Курській області з незначними переміщеннями.

Крім того, були зафіксовані окремі рейди українських сил до населених пунктів в Білгородській області, хоча присутність ЗСУ та підтвердження позицій там не підтверджено.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua