Вудвард розповів, як Байден та Зеленський реагували на першу інформацію про плани РФ щодо вторгнення в Україну..

Президент України та США на зустрічі
Президент України та США на зустрічі

Розвідка США повідомила про плани Росії щодо вторгнення в Україну

За даними журналіста Боба Вудварда, директор національної розвідки Авріл Гейнс та директор ЦРУ Вільям Бернс надали президенту США Джо Байдену та його радникам розвідані про плани Росії щодо вторгнення в Україну. За новою книгою Вудварда "Війна", Бернс заявив про одностайний висновок розвідувального співтовариства щодо планів Путіна на вторгнення в Україну.

Розвідка США повідомила, що Росія готується до військової операції зі залученням 175 000 військовослужбовців. Держсекретар Блінкен назвав план Росії "глобальною руйнівною подією".

Це одностайний висновок розвідувального співтовариства про те, що Путін планує вторгнутися в Україну.

Деякі радники Байдена сумніваються в логіці такого кроку Путіна. Заступник радника з національної безпеки Джон Файнер питав, чи усвідомлює Путін перешкоди та наголошував, що Україна не збирається відмовлятися від свого суверенітету.

Чи розуміє Путін перешкоди? Україна не збирається просто відмовлятися від суверенітету і дозволити Путіну взяти владу.

Незважаючи на початковий скептицизм, Байден та його кабінет погодилися, що російський план війни був "смертельно серйозним".

Книга Вудварда розкриває, як США прогнозували хід можливої війни. Розвідка США припускала, що Росія хоче контролювати всю територію України, зменшити вплив президента Зеленського та контролювати Київ.

Згідно з книгою Вудварда, Путін заглибився у "українське питання" під час ізоляції через COVID.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua