WSJ: США нададуть озброєння для F-16, які отримає Україна.

Американський винищувач F-16 на авіабазі
Американський винищувач F-16 на авіабазі

Сполучені Штати Америки погодились надати озброєння для винищувачів F-16, які Україна отримає від європейських партнерів, повідомляє The Wall Street Journal.

За інформацією видання, США планують забезпечити F-16 ракетами AGM-88 HARM, боєприпасами JDAM, малогабаритними високоточними боєприпасами GLSDB, ракетами AMRAAM та ракетами AIM-9X.

Представник Пентагону зазначив, що, незважаючи на обмежені запаси та виробничі потужності, Україна отримає достатню кількість озброєння для задоволення найнагальніших потреб.

Учасники "коаліції винищувачів" вирішили не використовувати власні обмежені запаси боєприпасів для F-16, тому було прийнято рішення про поставки зі США.

Раніше лідери США, Данії та Нідерландів підтвердили, що Україна отримає перші літаки F-16 протягом літа. Очікується, що до кінця року прибуде до 20 літаків.

The Wall Street Journal також повідомляє, що США розглядають можливість розширення програми підготовки українських пілотів на своїй території та залучення європейських підрядників для обслуговування F-16 в Україні.

Нагадаємо, WP проаналізувала, чи зможуть F-16 різко змінити ситуацію на фронті.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua