WSJ: США повідомили союзникам про відправку іранських балістичних ракет Росії.

Авіакоцтюм в іранських кольорах у Російському аеропорту
Авіакоцтюм в іранських кольорах у Російському аеропорту

Іран відправив балістичні ракети малої дальності до Росії, повідомляє Wall Street Journal з посиланням на європейських та американських чиновників. США повідомили своїх союзників про дії Тегерана.

Зараз, одночасно з атаками російських ракет на Україну, Європа та США розглядають можливість введення санкцій проти Ірану.

У лютому Reuters повідомляв, що Іран планує забезпечити себе до 400 ракет класу "земля-земля" з дальністю 300-700 кілометрів. Але США та Іран сперечалися щодо цих планів.

В серпні Reuters, посилаючись на європейську розвідку, писав про можливість передачі Іраном Росії багатьох балістичних ракет Fath-360 малої дальності з супутниковим керуванням.

Офіс генерального прокурора України раніше заявляв про зібрання доказів причетності іранських посадовців та компаній до виробництва й постачання російських дронів. Міністр закордонних справ Ірану Хоссейн Амірабдоллахіан визнав факт постачання безпілотників, але зазначив, що це сталося до початку вторгнення в Україну.

Українські слідчі офіційно підтвердили, що іранська державна авіабудівна компанія Iran Aircraft Manufacturing Industrial Company є виробником безпілотників, які використовуються Росією для атак на Україну.

Президент Зеленський висловлював свою критику щодо обмежень на використання дальнодіючої зброї на форумі в Італії.

Міністр оборони США Остін розповів причину, через яку він відмовив Україні в наданні ATACMS для дальніх ракетних ударів по Росії.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua