Запобіжний захід керівниці МСЕК та бомбардування Херсона. Головне за 7 жовтня.

Запобіжний захід керівниці МСЕК та бомбардування Херсона
Запобіжний захід керівниці МСЕК та бомбардування Херсона

Окупанти здійснили авіаційну атаку на Херсон, під час якої скинули чотири авіабомби. Наразі відомо про 20 поранених, серед них є й діти. Атака сталася близько 10:30. Було зафіксовано влучання по раніше руйнівній школі та житловій забудові в Центральному районі.

Голова Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи, Тетяна Крупа, була обрана запобіжний захід судом. Вона буде триматися під вартою до 3 грудня з можливістю внесення застави. Крупу і її сина, начальника обласного Пенсійного фонду, затримали підозрюючи їх у незаконному збагаченні. Під час проведення обшуків було знайдено більше 6 млн доларів готівкою.

Олександр Тупицький, колишній голова Конституційного Суду України, одержав підозру. Його вважають організатором незаконного переправлення громадян через кордон. Хоча слідчі не назвали прізвище, відомо, що йдеться саме про Тупицького.

Розвідка повідомила, що російський тральник "Олександр Обухов" був виведений з ладу. Корабель отримав серйозні пошкодження через отвір у газоході до двигуна. Раніше вже було виведено з ладу інший російський тральник - "Серпухов".

Американські вчені отримали Нобелівську премію

У нинішньому році Нобелівську премію з фізіології та медицини отримали Віктор Амброс і Гері Равкан за відкриття ролі мікроРНК у регуляції генів. Вони відкрили, як робота генів впливає на мікроРНК, що важливо для багатоклітинних організмів.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua