"Жарти закінчилися": ТЦК дозволили відкривати вогонь на поразку.

Відображення ТЦК, дозволу на відкриття вогню
Відображення ТЦК, дозволу на відкриття вогню

У Волинському обласному територіальному центрі культури та спорту заявили, що співробітникам дозволено використовувати зброю в разі нападу, якщо існує загроза їх життю.

27 серпня вночі під час комендантської години сталася атака на пост охорони Луцького територіального центру культури та спорту. Зловмисник, який був узброєний, поранив одного солдата і втік з місця події. Поліція веде розшук.

"Військовослужбовці, які знаходилися на посту, діяли рішуче відповідно до обставин і розстріляли зловмисника. Він зумів втекти з місця події. Наразі правоохоронці розшукують його", - йдеться у повідомленні.

Територіальний центр повідомив, що у разі повторного нападу його співробітники також будуть відкривати вогонь.

"Територіальний центр є об'єктом з підвищеним рівнем безпеки. У випадку загрози для життя військовослужбовці мають право відкривати вогонь на поразку", - повідомлено у Територіальному центрі.

Всі військовослужбовці, які перебували на охороні об'єкта, мають бойовий досвід і є місцевими жителями, їх перевели на службу до Луцького територіального центру культури та спорту після того, як вони отримали поранення. Вони героїчно захищали Україну від російської агресії.

"Ми могли чекати від росіян будь-чого, але не від своїх...", - акцентували вони.

Зараз будь-які напади на військових будуть карантинуватися відповідно до законодавства. Правоохоронці уже ведуть пошук зловмисників.

"І будьте впевнені, їх знайдуть. Всі співробітники територіального центру повідомили, що в разі загрози для життя необхідно відкривати вогонь на поразку. Жарти скінчилися. Хотіли за законом? Буде все за законом", - заявили у Волинському обласному територіальному центрі культури та спорту.

Нагадаємо, що з вересня почнуть видавати нові повістки в Україні.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua