Засновника Telegram Павла Дурова звільнено після чотирьох днів затримання у Франції: що далі.

Павло Дуров, засновник Telegram, після затримання у Франції
Павло Дуров, засновник Telegram, після затримання у Франції

Засновника Telegram, Павла Дурова, звільнили з-під варти після його затримання в Парижі. Причиною арешту стало недостатнє модерування контенту в цьому месенджері, яким користується майже мільярд користувачів по всьому світу. Дурова доправили до суду на допит щодо розгляду пред'явлених йому звинувачень.

Якщо суд вирішить пред'явити звинувачення Дурову, він може бути обмежений у своїй свободі або зобов'язаний заплатити заставу. Судовий процес проводиться за закритими дверима.

Розслідування і наступний кримінальний процес можуть тривати кілька місяців або років. Дуров має можливість захищатися від звинувачень за допомогою свого юридичного команди.

До засновника Telegramа було пред'явлено 12 звинувачень, зокрема зберігання порнографічного контенту з неповнолітніми та транспортування наркотичних речовин.

Після арешту Дурова, компанія Telegram заявила про свою готовність впроваджувати модерацію контенту відповідно до законодавства ЄС.

Новий регламент ЄС DSA не може призвести до кримінального переслідування або арешту, проте це розслідування відноситься до французького правопорушення і не має жодного відношення до ЄС.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua