З'явилася інформація про загибель соратника Киви у Сіверськодонецьку.

Смуток на обличчі людей у Сіверськодонецьку
Смуток на обличчі людей у Сіверськодонецьку

У місті Сіверськодонецьк сталася аварія, в результаті якої загинув Віталій Невеселий, колишній керівник обласної організації руху "Патріоти за життя". Про це повідомив начальник Сіверськодонецької районної військової адміністрації Роман Власенко.

"Повідомляється, що 16 жовтня на Гвардійському Hyundai Tucson протаранив "Ниву", за кермом якої знаходився Невеселий. Джерела підтверджують цю інформацію", - написав Власенко.

За словами Власенка, Невеселий очолював міський відділ молоді та спорту Сєвєродонецької міської ради з липня 2018 року по жовтень 2020 року. У липні 2020 року він став керівником обласної організації "Патріоти за життя", яку очолював Ілля Кива.

Після окупації Сєвєродонецька російськими військами влітку 2022 року, його знову призначили керувати відділом молоді та спорту в місті.

20 вересня 2023 року Невеселому повідомили про підозру в колабораціонізмі. За даними слідчих СБУ, його підозрюють в тому, що він очолив осередок російської партії "Новые люди" в окупованому Сіверськодонецьку та організовував політичні акції на підтримку російських окупантів.

Ліквідація Іллі Киви

За даними джерел в СБУ, колишнього народного депутата ОПЗЖ Іллю Киву ліквідували в Підмосков'ї, Росія. Служба безпеки України здійснила спецоперацію, спостерігала за ним тривалий час, вивчала його рухи та звички. Незважаючи на охорону, СБУ змогла вбити його в Підмосков'ї.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua