Збагатилися на закупівлях для військових: під підозрою двоє посадовців Одеської міськради.

Підозрювані по закупівлях для військових
Підозрювані по закупівлях для військових

Одеські посадовці розкрадали бюджетні гроші, призначені для військових

Прокуратура Одеської області повідомила про виявлену схему розкрадання бюджетних грошей у посадовців міської ради Одеси. Ці гроші були призначені для закупівлі для українських військових.

За даними слідства, керівник одного з департаментів Одеської міської ради та його заступник зловживали коштами, призначеними для реалізації програми забезпечення технічними засобами та добровольчих формувань Одеси. Вони закупили тактичний одяг та бронеплити від підприємств, проте за завищеною ціною, на 3,9 млн грн більшу, ніж ринкова вартість.

Суд обрав підозрюваним запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави. Також у межах розслідування правоохоронці перевіряють законність дій підприємств-постачальників.

Зазначимо, що Міністерство оборони України розпочало процес зміни керівництва та реорганізацію Головного управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗСУ.

Також Департамент політики закупівель Міноборони ініціював створення колегіального органу, який перегляне раніше прийняту технічну документацію та забезпечить прийняття нової відповідно до стандартів та практик НАТО.

Міністерство наголошує на своєму прагненні до забезпечення доброчесності в управлінні ресурсами та матеріально-технічним забезпеченням військових.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua