Збиття Іл-76 у Судані: Reuters повідомив, хто міг бути на борту літака.

Збиття Іл-76 у Судані: можливі пасажири
Збиття Іл-76 у Судані: можливі пасажири

У Судані збили вантажний літак Іл-76, який можливо перевозив російського бізнесмена Віктора Гранова. Цю інформацію повідомило агентство Reuters, посилаючись на джерело в повстанській армії. Відомо, що літак використовувався для доставки зброї, боєприпасів і продовольства в Ель-Фашир, де регулярна армія Судану постійно атакується. За словами джерела, літак був збитий під час доставки.

Інформація про те, що на борту літака був Віктор Гранов, підтверджується відомостями від Amnesty International, де його називають бізнесменом, який раніше співпрацював з Віктором Бутом. Варто зазначити, що Віктор Бут був звільнений з американської в'язниці в рамках обміну з Росією. Крім цього, Віктор Гранов керує авіакомпаніями, які незаконно постачали зброю в Демократичну Республіку Конго.

На місці події виявлено службове посвідчення, паспорт Гранова та паспорт іншого члена екіпажу - Антона Селіванеця.

Відеозапис, знайдений на місці події, показує чоловіка, що ідентифікується як Олександр Кабанов. Він є 61-річним росіянином та колишнім військовослужбовцем Повітряно-десантних військ, який працював в Африці, зокрема в Уганді, Судані і Південному Судані.

Нагадаємо, що в Судані був збитий вантажний літак Іл-76 з росіянами на борту. Також стало відомо про падіння літака в Росії, в результаті якого загинула одна людина з чотирьох, які були на борту.

Крім того, інформація про збиття російського винищувача Су-34 українським літаком F-16 викликала обурення. Якщо ця інформація підтвердиться, це стане першим випадком, коли російський військовий літак буде знищений літаком, наданим Україні її західними партнерами.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua