Зеленський анонсував важливу зустріч "Рамштайн" щодо тиску на Росію.

Зустріч Зеленського з Рамштайном щодо тиску на Росію
Зустріч Зеленського з Рамштайном щодо тиску на Росію

Зеленський про російські атаки на цивільні об'єкти

Президент України Володимир Зеленський звернувся до громадян упродовж 949-го дня війни. Він повідомив про російські атаки на мирних жителів та висловив подяку рятувальникам за їхню незамовну працю.

За словами Зеленського, внаслідок російського удару у Запоріжжі було поранено 14 осіб. Президент наголосив, що були атаковані звичайні житлові будинки та міські об'єкти.

Російські атаки на Харківську, Донецьку та Сумську області

Зеленський також заявив про російські атаки з використанням керованих бомб на Харківську, Донецьку та Сумську області. У Глухові пошкоджено кілька житлових будинків, а на Харківщині постраждали багатоквартирні будинки, енергетична та медична інфраструктура.

Заклик до партнерів і подяка рятувальникам

Зеленський стверджує, що Росія щодня використовує близько сотні керованих авіабомб проти України. З цієї причини він закликав партнерів надати Україні більше дальнобійної зброї та систем протиповітряної оборони і посилити санкції проти Росії.

Зеленський також висловив подяку працівникам ДСНС, які рятували життя постраждалих, і наголосив на важливості підготовки до наступної зустрічі у форматі "Рамштайн".


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua