Зеленський ініціював велику перевірку системи МСЕК через махінації з інвалідністю.

Перевірка МСЕК через махінації з інвалідністю
Перевірка МСЕК через махінації з інвалідністю

Зловживання у системі медико-соціальної експертизи в Україні

Рада національної безпеки і оборони України розглянула факти зловживань у системі медико-соціальної експертизи. Президент Володимир Зеленський повідомив про багато порушень при оформленні інвалідності посадовцями.

Голова СБУ Василь Малюк і міністр внутрішніх справ Ігор Клименко підтвердили випадки фальшивого оформлення інвалідностей серед державних службовців.

Зеленський підтримав рішення Ради про реформування системи медико-соціальної експертизи. Основні зміни включають повну цифровізацію процесу проходження медико-соціальних експертних комісій, посилення контролю за деклараціями членів МСЕК та перегляд необґрунтованих рішень стосовно інвалідності посадовців.

Також планується провести аудит пенсійних нарахувань і змінити законодавство для реформування системи медико-соціальної експертизи в Україні.

Зеленський доручив Премʼєр-міністру Денису Шмигалю прийняти необхідні заходи на рівні центральних органів виконавчої влади, включаючи кадрові рішення. Також президент підкреслив важливість політичної відповідальності Генерального прокурора за ситуацію в органах прокуратури.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua