Зеленський на Саміті майбутнього: Путін не вкраде мирне майбутнє.

Зеленський і Путін на саміті майбутнього
Зеленський і Путін на саміті майбутнього

Український Президент Володимир Зеленський зробив промову на Саміті майбутнього в ООН. Він підкреслив важливість глобальної єдності та зусиль України для об'єднання націй.

Зеленський висловив подяку країнам, які допомагають у розробці Пакту майбутнього та інших глобальних ініціатив. Також він згадав про підготовку до другого Мирного саміту, де буде представлений документ, заснований на українській формулі миру.

Президент закликав світову спільноту підтримати Україну у її прагненні до мирного майбутнього. "Путін уже вкрав багато, але він ніколи не вкраде майбутнє для світу", - підкреслив Зеленський.

Раніше, у своєму виступі на церемонії нагородження премією Американської академії досягнень, Зеленський зазначив, що наступні кілька місяців будуть вирішальними для результатів російсько-української війни. Він закликав союзників діяти швидко, щоб не втратити можливість визначити майбутнє.

Президент також представив план перемоги, який він запропонує США та іншим союзникам. За його словами, цей план допоможе "сформувати світ, у якому житимуть наші діти та їхні діти".

Також відбулась зустріч Зеленського з Шольцем: про що домовилися лідери України та Німеччини у Нью-Йорку.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua