Зеленський озвучив статистику збиття російських дронів із ПЗРК.

Зеленський озвучив статистику збиття російських дронів
Зеленський озвучив статистику збиття російських дронів

Україна успішно відбила атаки російських безпілотників, заявив президент Володимир Зеленський.

Під час виступу на зустрічі Ялтинської європейської стратегії, Зеленський навів статистику досягнень. Зокрема, зазначено, що військам оборони України вдалося збити 35% російських дронів. Вони були призначені для атак на українську нафтову галузь та громадянську інфраструктуру країни.

За допомогою переносних зенітно-ракетних комплексів силам оборони України вдалося збити 35% усіх російських дронів, які використовувалися для атак на Україну. Ці безпілотники були спрямовані на нафтову галузь та громадянську інфраструктуру країни.

Зеленський пояснив, що на полі бою Україна використовує різні переносні зенітно-ракетні комплекси. За допомогою цих комплексів було збито 35% російських дронів, оскільки створено спеціальний цифровий майданчик для відстеження їх діяльності проти української громадянської інфраструктури. За словами президента, це свідчить про відому Україні тактику противника. Незважаючи на зміни напрямків атак, Україна успішно відстежує повітряні коридори, які використовує Росія для проникнення на територію країни.

Проте Зеленський висловив критику щодо ефективності балістичних ракет ATACMS, які надає США Україні.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua