Зеленський пояснив, чому ЗСУ розпочали операцію в Курській області.

Зеленський пояснює, чому ЗСУ розпочали операцію в Курській області
Зеленський пояснює, чому ЗСУ розпочали операцію в Курській області

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна була змушена розпочати операцію в Курській області РФ через недостаток дальнобійної зброї.

Як повідомляє "Хвиля", про це він сказав в інтерв'ю NBC News.

За словами Зеленського, саме недостаток дальнобійності змусив їх розглядати альтернативи, що привело до операції на Курщині.

"І, до речі, це була вдала операція. Тобто ми спочатку очікували, що дальнобійна зброя буде в невеликій кількості. У нас не вистачало коштів і не було багато дальнобійних ракет і снарядів. Ми розуміли наше становище і той факт, що Росія планує створити буферну зону. Навіть сам Путін та його оточення заявляли, що вони хочуть побудувати нашим кордоном буферну зону на певну кількість кілометрів в нашій державі.

При цьому Зеленський нагадав, що росіяни здійснили прорив на Харківщині.

Слава Богу, ми там змогли їх зупинити і не дали їм окупувати Харків. Після цього ми отримали сигнали, що вони можуть зробити це на півночі: Сумська область, Чернігівщина. І для нас це був би дуже серйозний виклик", - підкреслив лідер України.

Зеленський також наголосив, що росіяни досі не відмовилися від цих планів.

Я знаю, що вони не відмовилися від цих планів. І тоді ми зрозуміли, що нам потрібно провести операцію, щоб буферну зону створювали не вони у нас, а ми у них. Щоб ми потім не відбивали їхні атаки, як це було у Харкові, втрачаючи території та людей, а навпаки, робили щось несподіване. І виникла ця операція", - додав він.

Нагадаємо, Зеленський прокоментував масштабні кадрові зміни в уряді України.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua