Зеленський розглядає варіанти "болючого миру" з Путіним, - ЗМІ.

Зеленський та Путін обговорюють мир
Зеленський та Путін обговорюють мир

Україна готується до виборів у США

Президент Володимир Зеленський представив свій план для миру, розглядаючи різні сценарії після виборів у США. За іспанською газетою El Pais, війна в Україні досягла критичної точки.

Після двох з половиною років війни, Україна знаходиться на межі своїх можливостей. Російські бомбардування призводять до обмеження електропостачання до 20 годин на добу, що викликає жорсткі обмеження взимку. Українці, хоча й мають стійкість, починають почувати занепокоєння. Також зростає міжнародний тиск для початку переговорів, які можуть вимагати незручних кроків від України.

Відновлення енергосистеми після обстрілу

Зеленський закликає змінити правила гри Росії для досягнення миру. Одним з його способів було наставлення української армії в Курській області, але це не привело до переговорів з Володимиром Путіним.

Уряд Києва закликає союзників дозволити використання далекобійних ракет для ударів по Росії, а також гарантувати подальшу військову, фінансову та дипломатичну підтримку. Україна також бажає вступити до НАТО.

Візит Зеленського до США та зустрічі з Байденом, Харріс і Трампом показали, що шлях до миру буде складним. Деякі республіканці звинуватили президента України втручання у американські вибори. Симпатії Трампа до Путіна та його скептичне ставлення до України викликають занепокоєння.

Владимир Зеленский и Дональд Трамп

Реакція Білого дому на можливість ударів України по Росії є неоднозначною. Вони шукають баланс між стримуванням агресії та уникненням ескалації конфлікту. Володимир Путін з свого боку загрожував можливістю ядерної відповіді на удари зброєю, наданою ядерними державами.

Володимир Путін

El Pais підкреслює, що війна досягла небезпечної стадії. Майбутнє України та Європи знаходиться під загрозою, якщо союзники відступатимуть перед загрозами агресора. Зеленський розуміє, що мир можливий лише за умови спільних зусиль, але безпека та збереження свободи та суверенітету України є найважливішими питаннями, на які не можна піддаватися.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua