Зеленський розкрив деталі нічної атаки на Україну та знову звернувся до партнерів.

Зеленський під час прес-конференції
Зеленський під час прес-конференції

У ніч з 13 на 14 вересня Росія здійснила більше 70 нападів по всій Україні.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський у своєму телеграм-каналі.

За його словами, завдяки зусиллям наших захисників було збито більшість атакуючих дронів.

"Я висловлюю подяку військам армійської авіації, мобільним вогневим групам та протиповітряній обороні, які вночі обороняли українців у Київській, Черкаській, Житомирській, Вінницькій, Одеській, Сумській, Дніпропетровській, Полтавській, Херсонській, Харківській та Донецькій областях. Дякую за захист неба!"

Зеленський також підкреслив, що нам потрібні більше можливостей для посилення повітряного щита, протиповітряної оборони і дальнобійності, щоб продовжувати захищати життя і наших людей.

"Ми працюємо над цим разом з усіма нашими партнерами", - додав президент.

У той же час Генеральний штаб Збройних Сил України повідомив, що вночі 14 вересня радіотехнічними військами Повітряних Сил було виявлено і супроводжено 76 атакуючих дронів за напрямками Курськ, Єйськ - РФ, Чауда - Крим.

"Атаку відбивали авіація, зенітні ракетні війська, підрозділи розвідки електронної боротьби та мобільні вогневі групи Збройних Сил України" - йдеться у повідомленні.

В результаті бойових дій було знищено 72 ворожі ударні безпілотні літальні апарати в Одеській, Миколаївській, Херсонській, Полтавській, Харківській, Київській, Донецькій, Житомирській, Дніпропетровській, Черкаській, Вінницькій та Сумській областях.

Крім того, два ворожі дрони загублені на території України, ще два повернулися до Росії.

Нагадаємо, що Конотоп на Сумщині був об'єктом масованого наступу з боку Росії.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua