Зеленський розкрив деталі зустрічі з новим генсеком НАТО Рютте.

Зеленський зустрівся з генсеком НАТО
Зеленський зустрівся з генсеком НАТО

Зеленський виділив важливість першого візиту генсека НАТО до України

Президент України Володимир Зеленський висловив своє вітання з приводу першого візиту нового генерального секретаря НАТО Марка Рютте до Києва і підкреслив його велике значення. У повідомленні в соціальних мережах Зеленський зазначив, що може розраховувати на особисте лідерство Марка в майбутніх відносинах з Альянсом.

"Перший візит Марка Рютте як глави НАТО відбувається саме в Україні. Це дійсно важливо. Ми розуміємо, що захист спільних цінностей є важливим для всієї Євроатлантики. Це також свідчить про те, що ми можемо очікувати подальшого лідерства Марка в Україні", - наголосив Зеленський.

Зеленський відзначив, що головною метою України є отримання повного членства в НАТО. Під час зустрічі обговорювалися важливі питання, такі як План перемоги України, ситуація на фронті, потреби українських військових у протиповітряній обороні та співпраця з сусідніми країнами.

Зеленський також наголосив на необхідності виконання угод, укладених щодо протиповітряної оборони перед настанням зими, особливо тих, які були укладені на саміті НАТО у Вашингтоні. Візит Марка Рютте відбувся 3 жовтня і став його першим закордонним візитом як генерального секретаря НАТО. Під час пресконференції з президентом України обговорювалися важливі аспекти співпраці, зокрема питання далекобійної зброї та безпеки українських військових.

Зеленський підкреслив необхідність наявності далекобійного озброєння для ефективного протистояння російській агресії. "Ми не можемо справитися з Росією, яка використовує відповідну зброю, без далекобійного озброєння. Тому ми наполегливо працюємо в цьому напрямку", - заявив він.

Президент також прокоментував ситуацію у Вугледарі і вважає виведення українських військ з міста правильним рішенням для збереження життів бійців. "Ми не можемо зупинити Російську Федерацію без відповідної зброї. Тому, коли наші бійці знаходяться під обстрілом, ми повинні захищати їхні життя, бо вони набагато цінніші, ніж будь-які будівлі", - пояснив він.

Під час першої пресконференції в якості генерального секретаря НАТО Марк Рютте відмовився робити прогнози щодо термінів отримання Україною запрошення на вступ до Альянсу. Він також зауважив, що питання щодо використання далекобійної зброї Заходу для ударів по Росії повинно бути прийняте союзниками, які надають цю зброю.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua