Зеленський сказав, як "назавжди" перемогти Росію.

Зеленський переміг Росію назавжди
Зеленський переміг Росію назавжди

Український президент Володимир Зеленський виступив з заявою про те, що Росія повинна повністю втратити контроль над Україною і припинити бажання контролювати її. Він оголосив це під час свого виступу у Верховній Раді 16 жовтня.

За словами Зеленського, це стане гарантією життя для України і забезпечить спокій для Європи.

"Щоб досягти цієї мети, я закликаю всіх з вами працювати над об'єднанням в Україні та за її межами - з нашими партнерами. Впливати на партнерів. Бути тими, хто невпинно працює", - наголосив президент.

Зеленський також висловив подяку тим, хто бореться за Україну і працює на її користь. Він підкреслив, що суспільство існує завдяки взаємному повагові один до одного, незважаючи на поляризацію під час війни. Президент закликав зберігати єдність, оскільки втрата єдності в Україні може призвести до втрати єдності в Європі, а це, в свою чергу, може позбавити нас підтримки у мирному вирішенні конфлікту.

План перемоги у війні

Під час засідання Верховної Ради Зеленський представив свій план перемоги України у війні з Росією. План містить 5 пунктів і три секретні програми.

"Цей план перемоги дозволить нам об'єднатися навколо загальної мети. Нехай наша робота над цим планом пришвидшить досягнення миру для України... Росія повинна підкоритися. Це не мораторій на конфлікт і не торгівля суверенітетом. Ми повинні реалізувати план перемоги і змусити Росію приєднатися до мирного рішення", - зазначив президент.

Зеленський також прокоментував ситуацію на фронті і розповів про підготовку до приходу зими.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua