Зеленський: Україна не розглядає компромісів щодо територій заради НАТО.

Президент Зеленський на фоні прапора України
Президент Зеленський на фоні прапора України

Зеленський: обговорення про можливість вступу України до НАТО в обмін на окуповані території неправдиві

Президент України Володимир Зеленський заявив, що не ведуться обговорення про можливість вступу України до НАТО в обмін на відмову від окупованих територій. Він вважає появу таких повідомлень у медіа невипадковою. Про це він заявив під час зустрічі з журналістами 21 жовтня.

"Ми не обговорюємо це. Але вважаю, що ці вкиди в медіа невипадкові. Мабуть, такі думки у деяких партнерів можуть бути. Тому напряму вони не комунікують зі мною ці питання, але через медіа, зрозуміло, перевіряють їхній градус", - заявив Зеленський.

Президент підкреслив важливість отримання запрошення до НАТО саме під час війни. За його словами, таке запрошення надається країні в міжнародно визнаних кордонах.

Зеленський зазначив, що Франція, Велика Британія та Італія можуть підтримати запрошення України до НАТО. Щодо Німеччини, то президент вважає, що її позиція "здебільшого залежить від Сполучених Штатів". За його словами, США можуть зайняти більш активну позицію після виборів, оскільки зараз вони "не хочуть зайвих ризиків".

Раніше Financial Times повідомляло про обговорення "німецької моделі", за якою Україна вступить до НАТО без окупованих територій. Проте Зеленський наголошував, що Україна ніколи не віддасть свої території в обмін на "будь-який статус".


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua