Зеленський відмовився від зустрічі з Трампом у Мар-а-Лаго: в Time назвали причину.

Зеленський відмовився від зустрічі з Трампом у Мар-а-Лаго
Зеленський відмовився від зустрічі з Трампом у Мар-а-Лаго

Українська влада відмовилася від пропозиції зустрічі з Трампом

Команда президента України Володимира Зеленського відмовилася від пропозиції зустрічі з президентом США Дональдом Трампом у його резиденції Мар-а-Лаго, оскільки це могло б сприйматися як підтримка його виборчої кампанії.

Згідно з інформацією видання Time, українська влада декілька місяців намагається налагодити контакти з оточенням Трампа, сподіваючись на його підтримку у разі перемоги на президентських виборах у США.

Є певний рівень надії на Трампа", - цитує Time анонімного українського чиновника. Водночас у Києві розуміють ризики, пов'язані з можливою перемогою республіканця.

Замість зустрічі в Мар-а-Лаго, українська сторона запропонувала більш нейтральний варіант - спільне інтерв'ю на американському телеканалі. Проте плани зірвалися після візиту Зеленського на збройовий завод у його рідному місті Джо Байдена - Скрентоні.

Це викликало різку реакцію Трампа, який на мітингу в Пенсільванії назвав Зеленського "найкращим продавцем у світі", який "щоразу виїжджає зі США зі 100 мільярдами доларів".

Незважаючи на це, українська влада не припиняє спроб налагодити контакт з Трампом. "Ми все ще маємо спробувати", - заявив український чиновник з оточення Зеленського.

За даними Саймона Шустера, український мільярдер Віктор Пінчук найняв колишню радницю Трампа Келліенн Конвей на посаду лобіста в Вашингтоні за $50 тисяч на місяць.

В інтерв'ю The New Yorker, Зеленський визнав, що йому буде важко переконати Трампа: "Моє відчуття, що Трамп насправді не знає, як зупинити війну, навіть якщо він вважає, що знає".

Трамп раніше висловив жорстку критику в адресу Зеленського.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua