Зеленський зустрівся з керівництвом провідних оборонних компаній світу.

Зеленський зустрівся з керівництвом оборонних компаній
Зеленський зустрівся з керівництвом оборонних компаній

Зустріч президента Зеленського з керівниками провідних оборонних компаній

2 жовтня 2024 року президент України Володимир Зеленський зустрівся з керівниками та топменеджерами провідних оборонних компаній світу в рамках другого Міжнародного форуму оборонних індустрій (DFNC2).

На зустрічі були представники таких компаній, як BAE Systems, KNDS, MBDA, D&M Holding Company, Amentum Services, Inc., AeroVironment, Inc., Kongsberg Defence & Aerospace, Romarm, CZ Colt Group, Quantum Systems, Hellenic Defence Systems та DI Danish Defence & Security Industries Association.

Президент подякував представникам країн-виробників та працівникам підприємств за підтримку України. Він відзначив також компанії, які вже розпочали свою діяльність в Україні та відкрили свої офіси.

"Ми розраховуємо на більшу підтримку, тому що, на жаль, війна не припинилася. І ми вдячні за все, що можемо зробити разом сьогодні та в майбутньому. Ми розраховуємо на наше партнерство не лише під час війни", - наголосив Президент.

Розширення співпраці в оборонному секторі

Основною темою розмови було розширення співпраці для підвищення виробничих можливостей оборонного сектору України. Зеленський зазначив, що завдяки повномасштабному російському вторгненню темпи вітчизняного оборонного виробництва значно збільшилися. Але для подальшого росту потрібний іноземний досвід, доступ до ланцюгів постачання та технологій.

Також було відзначено важливі результати, досягнуті після першого форуму оборонних індустрій. Зокрема, розглядалися питання щодо технічного обслуговування гармат, локалізації виробництва гвинтівок і створення потужностей для виготовлення боєприпасів для стрілецької зброї.

Нагородження представників іноземних оборонних компаній

На завершення зустрічі президент Володимир Зеленський нагородив представників іноземних оборонних компаній державними нагородами за їхній внесок у розвиток оборонно-промислового комплексу України та створення високотехнологічної продукції в умовах воєнного стану.

За словами президента, другий Міжнародний форум оборонних індустрій об'єднав багато країн, компаній та учасників, що підтверджує його успішність та значимість.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua