Зеленський зустрівся з лідерами НАТО, В'єтнаму та Канади: що обговорили.

Зеленський зустрівся з лідерами НАТО, В'єтнаму та Канади: переговори на високому рівні
Зеленський зустрівся з лідерами НАТО, В'єтнаму та Канади: переговори на високому рівні

Зустріч Зеленського з Генсеком НАТО та президентом В'єтнаму

Під час свого візиту до Нью-Йорка, де проходить Генеральна асамблея ООН, президент України Володимир Зеленський зустрівся з Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом. Він подякував Столтенбергу за підтримку України та об'єднання світу для допомоги нашій країні. Зеленський та Столтенберг обговорили питання усилення протиповітряної оборони України та швидшого вступу до НАТО. Президент підкреслив необхідність вчасної реалізації угод, досягнутих на Вашингтонському саміті Альянсу.

Також Зеленський зустрівся з Президентом В'єтнаму То Ламом для обговорення розвитку відносин та збільшення товарообігу між країнами. Вони особливу увагу приділили аграрній промисловості. Зеленський подякував То Ламу за гуманітарну підтримку та готовність долучитися до відбудови України після війни.

Підтримка України та ситуація на полі бою

Під час зустрічі з Прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо Зеленський обговорив реалізацію Формули миру, військову підтримку України та ситуацію на полі бою. Президент висловив вдячність Канаді за військову та гуманітарну допомогу, а також за зусилля щодо повернення дітей, яких Росія депортувала з України.

Зустріч з Байденом

Очікується, що під час зустрічі Зеленського з президентом США Джо Байденом будуть обговорені стан війни, останні події на полі бою та підтримка України з боку США. Зазначено, що США нададуть допомогу Україні у зміцненні протиповітряної оборони та захисту енергетичної мережі від російських ударів. Президент Байден підтвердив непохитну підтримку України з боку США та бажання допомогти досягненню перемоги та тривалого миру.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua