Зерновий коридор під загрозою: Росія відновлює атаки на чорноморські порти - NYT.

Зерновий коридор під загрозою. Росія атакує порти
Зерновий коридор під загрозою. Росія атакує порти

Росія наносить удари по українським портам

Росія продовжує зростати свою активність у нападах на порти Чорного моря та цивільну судноплавство для нанесення шкоди українській економіці та обпечення зірвання експорту.

Особливою метою є судна, що плавають під прапорами малих країн, які не можуть дати відсіч Росії. Наприклад, минулого понеділка було атаковано контейнеровоз з Палау, а за день до цього було пошкоджено судно з Сент-Кітс і Невіс.

Європейська комісія звинуватила Росію у використанні продуктів харчування з України як зброї через те, що люди, які найбільше їх потребують, страждають від цих нападів. Про це було сказано на прес-брифінгу.

Олексій Кулеба, віце-прем'єр-міністр з питань відновлення України, повідомив, що з початку вторгнення до лютого 2022 року було зруйновано або пошкоджено майже 300 портових об'єктів в Одесі та навколо неї. Основними цілями є порти, цивільні судна та зерносховища.

Ці напади Росії спрямовані на зниження експортного потенціалу України, зокрема в сфері зерна. Це викликає проблеми для країн розвиваючогося світу та Європи. Україна експортує зерно в близько 40 країн, включаючи Африку, Китай та Близький Схід.

Українські дипломати активно працюють, щоб залучити партнерів, які нададуть більше військової допомоги в боротьбі з російським вторгненням та запобігти дестабілізації світових ринків зерна.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua