"Зимовий пакет": країни Нордично-Балтійської вісімки нададуть потужну допомогу Україні.

Зимовий пакет: допомога країн Нордично-Балтійської вісімки Україні
Зимовий пакет: допомога країн Нордично-Балтійської вісімки Україні

Міністри НБ8 підписали пакет допомоги Україні на 44 млн євро

Міністри закордонних справ країн Нордично-Балтійської вісімки (NB8) підписали угоду про надання допомоги Україні на суму 44 млн євро. Ці кошти будуть використані для придбання генераторів та сонячних батарей, повідомила міністерка закордонних справ Швеції Марія Мальмер Стенергард під час спільного брифінгу з міністрами інших країн Нордично-Балтійської вісімки, що пройшов в Одесі. Про це повідомляє Укрінформ.

Ми є вашими північно-балтійськими партнерами і завжди будемо підтримувати вас. Ми також будемо допомагати вам підсилити ППО та розвивати економіку.

Марія Мальмер Стенергард наголосила, що НБ8 партнери з півночі і балтійського регіону, і обіцяла продовжувати підтримку України. Вона заявила: "Ми також будемо допомагати вам підсилити ППО та розвивати економіку".

Міністр закордонних справ Швеції додала, що саме Швеція найбільше вклала в цей пакет допомоги - 28 млн євро. Загалом, з початку війни, Швеція надала Україні близько 5 млрд євро допомоги.

Марія Мальмер Стенергард підкреслила, що Швеція підтримує ідею ЄС-інтеграції для України. Вона заявила: "Ми хочемо бачити Україну як члена ЄС. Ми прагнемо до справедливого миру, і без України це неможливо".


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua