«Жіночі розбірки». У РФ виключили з федерації шахістку, яка намагалася отруїти суперницю ртуттю.

Шахістку виключили з федерації за отруєння ртуттю
Шахістку виключили з федерації за отруєння ртуттю

Шахістку виключили з федерації за спробу отруїти суперницю

Дагестанську шахістку Аміну Абакарову виключили з федерації республіки після того, як фахівці підтвердили, що вона спробувала отруїти свою суперницю Умайганат Османову ртуттю. Про це повідомив дагестанський спортивний чиновник Сажид Сажидов. За його словами, це неспортивна поведінка, і на подальший наслідок дій Аміни накладуть правову оцінку правоохоронці.

Сама шахістка Умайганат Османова заявила, що Абакарова не вибачилася перед нею і навіть не вважає себе винною. Абакарова вважає, що діяла правильно. Сама винуватиця інциденту відмовилася коментувати подію.

Інцидент та його наслідки

2 серпня у Махачкалі відбувся чемпіонат Дагестану з шахів. Перед початком змагань Аміна Абакарова вивчила список суперниць і після цього вилила ртуть поруч дошки Османової та розтерла її по столу. Після деякого часу стало погано Умайганат, але вона продовжила грати і в результаті стала призеркою змагань. Ртуть помітили практично одразу, вона була зібрана і передана поліції. Встановили, що винуватицею була саме Аміна Абакарова.

Попередній турнір став причиною образи Абакарової на Османову, оскільки вони набрали однакову кількість очок, але перемогу присудили Умайганат за додатковими показниками.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua