Знищили майже полк окупантів: розвідка повідомила деталі спецоперації на Харківщині.

Знищені окупанти під час спецоперації в Харківській області
Знищені окупанти під час спецоперації в Харківській області

Підрозділи Головного управління розвідки "Артан", Kraken та Міжнародний легіон відбули операцію зі звільнення лісового масиву північ від Липці в Харківській області. Про це повідомляє пресслужба ГУР.

Завдяки операції нам вдалося захопити район оборони противника, знищити трьох мотострілецьких батальйони, загін "шторм" та розвідувальну роту зс РФ.

"Ми також взяли московитів в полон, що дасть нам змогу звільнити наших військових, які перебувають у російській неволі. Після того, як ми очистили 400 гектарів лісового масиву, ситуація ворога на цьому фронті стала безнадійною", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що успіх операції полягає в тому, що вдалося завести піхоту 13-ї бригади Національної гвардії "Хартія" з мінімальними втратами.

У Курській області росіяни атакували українські сили у фланзі, але безуспішно штурмували позиції українських захисників на Донеччині. Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) зауважують, що окупанти не здійснили значного просування на Харківщині.

Також, військові Третьої штурмової бригади змогли здійснити контратаку в Харківській області, під час якої взяли в полон кількох російських солдатів.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua