Жовтень стане одним із найсмертельніших місяців для солдатів РФ – розвідка Естонії.

Мова ворога, що знищить РФ
Мова ворога, що знищить РФ

Україна завдає найбільших втрат Росії в жовтні 2024 р.

Вересень 2024 став найрозбудовчішим місяцем у ході війни між Росією та Україною. За повідомленням Янека Кесельманна, помічника начальника естонської розвідки, російські окупаційні війська зазнали співставно великих втрат.

Російські армії продовжують наступати на всіх фронтах за допомогою масованих обстрілів і жорстоких штурмів.

У Росії дуже великі втрати. Цей місяць здається одним з найбільших за втратами для Росії. За нашими оцінками, протягом місяця в іноземців загине близько 40 тисяч військових, як поранених, так і вбитих», - заявив Кессельман.

Найбільші атаки російських військ припадають на Зелене і Курахове в Донецькій області. За словами Кессельманна, останнім часом російська тактика полягає в тому, щоб не заходити в населені пункти, оскільки це вимагає більш складної підготовки.

Тому вони оточують населені пункти косим вогнем. Після облоги населеного пункту його просто знищують. Дуже цинічна і огидна річ», - додав Кессельман.

Російські війська також продовжують просування в районі Часового Яру. Проте на територіях, що контролюються українськими силами, ситуація залишається стабільною. Збройні сили України продовжують готуватись до маневрів і засідок проти російських військ.

Недавно українські Збройні сили змогли здобути перемогу в Курській області, де вдалося підійти ближче до Коренева.

Крім того, російські війська збільшують обстріли Харківської області, використовуючи керовані авіабомби. З початку року було зафіксовано понад 3,7 тисячі таких обстрілів, що є значним зростанням у порівнянні з 2023 роком. Більшість атак спрямовані на енергетичну та цивільну інфраструктуру.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua