Зростання найбільшої економіки Європи впало до історичного мінімуму.

Графік спаду ВВП Європи
Графік спаду ВВП Європи

Економія Німеччини зросла за останні 70 років з найповільнішим темпом

За даними Федерального статистичного управління, з 2019 року економіка Німеччини зросла найповільніше за останні сімдесят років, повідомляє BILD.

Таке сповільнення економічного зростання відбулося в найбільшій країні Європи та третій за величиною світовій економіці.

Експерт Нільс Гайстерхаген зауважує, що економіка ФРН зростає найповільніше з 1949 року.

Кількість безробітних зростає, а реальна заробітна плата у першому кварталі 2021 року була нижчою, ніж у 2018 році.

Зниження реальної заробітної плати особливо прискорилося у 2022 та 2020 роках через кризу з цінами на енергоносії та пандемію коронавірусу відповідно.

Обсяг виробництва в країні зменшився на 0,1% у другому кварталі 2021 року порівняно з попереднім кварталом, що відрізняється від очікуваного зростання.

Берт Рюруп, ексголова Ради економічних експертів при уряді ФРН, вважає політику боргового гальма проблемою, яка заважає брати кредити для поповнення бюджету.
Рюруп також вважає за необхідне змінити систему виділення громадянської допомоги для безробітних, оскільки деякі люди випереджають закон, отримуючи допомогу та підробляючи нелегально, а не працюють на повну ставку.

Експерт пояснив, що громадянська допомога повинна бути спрямована на повернення до нормальних трудових відносин, а не стати безумовним базовим доходом.

Джерело: Економічна правда


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua