ЗСУ буде важко утримувати позиції в Курській області - ЗМІ.

Оновлення ситуації в Курській області
Оновлення ситуації в Курській області

Українські військові знаходяться в складній ситуації в Курській області Росії, де їх можна атакувати з різних напрямків. Залежно від тривання утримання цих позицій буде залежати кількість російських сил, яку доведеться перекинути на територію України. Про це повідомляє The New York Times.

The New York Times посилається на думки двох експертів: старшого наукового співробітника з військових досліджень австралійського Інституту Лоуї генерал-майора у відставці Міка Райана та голови незалежної дослідницької групи Український центр безпеки та співробітництва Сергія Кузана.

Вони стверджують, що Україні доведеться тривалий час утримувати свої досягнення на заході Росії, щоб змусити Москву перекинути великі сили з фронту на українську територію.

Незважаючи на це, аналітики вважають, що бути в уразливому становищі, яке можна атакувати з будь-якого боку, буде складно. Сергій Кузан зауважує, що стійка українська позиція вразлива перед російськими авіаударами. Його слова свідчать про нагальну потребу використання авіації, керованих бомб і балістичних ракет.

Офіційні представники США також повідомляють, що Росія вивела деякі піхотні підрозділи з України в Курську область. Однак, за їхніми словами, вони не спостерігали переміщення бронетехнічних батальйонів з боку Кремля, які Сполучені Штати вважають необхідними для відбиття можливого вторгнення.

Джерело: РБК-Україна


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua