ЗСУ, ймовірно, будуть змушені залишити Селидове – Bild.

ЗСУ, ймовірно, залишать Селидове - Bild.
ЗСУ, ймовірно, залишать Селидове - Bild.

Українські сили тримають оборону в районі Селидового, проте місто загрожує оточенням

За словами експерта Юліана Рьопке, українським воїнам вдалося зупинити наступ російських військ в районі Селидового, Донецька область. Проте є ризик того, що вони змушені будуть залишити місто через небезпеку загарбання. Про це інформує видання BILD.

Селидове розташоване в Донецькій області і є передмістям Покровська, у ньому раніше мешкало приблизно 23 000 осіб. Багато сусідніх населених пунктів уже захоплені російськими військами, однак 15-та бригада Національної гвардії України під назвою "Кара-Даг" успішно тримає оборону під Селидовим.

«Гірка реальність у Селидовому. «Кара-Даг» добре б'ється, захищаючи місто, але сусідні райони не справляються. Тому місто паде, попри його мужніх захисників. Це саме те, що я відчув, коли відвідав розташування «Кара-Даг» в цьому районі чотири тижні тому», - зазначив Рьопке.

Наразі російські сили продовжують наступ біля Селидового, і місто опинилося під загрозою оточення. За словами Рьопке, українським військовим доведеться залишити місто, щоб уникнути цього. Росіяни також наблизилися до Миколаївки, Новогродівки та Гродівці біля Покровська.

Раніше аналітики повідомили, що українським оборонцям вдалося стримувати російське наступлення і досягти певних успіхів. Однак російські війська продовжують просуватися в різних районах.

Також варто відзначити, що російські війська нападають на Покровськ з метою захоплення шахти, де видобувається особливий вид вугілля - коксівне вугілля. Про це повідомили журналісти агентства Reuters.

Також українські військові здійснили понад 7000 ударів по російській території, як повідомили журналісти.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua