ЗСУ можуть провести контрнаступ у 2025 році – The Telegraph.

ЗСУ контрнаступ 2025 року
ЗСУ контрнаступ 2025 року

Збройні сили України готові до контрнаступу в Донецькій області

Згідно з інформацією The Telegraph, Збройні сили України зможуть здійснити контрнаступ у 2025 році, незважаючи на наявність російських сил в Донецькій області. Видання вказує на кілька факторів, які можуть вплинути на рішення Росії.

По-перше, успіхи українських військ у Курській області можуть змусити Росію перекинути частину своїх сил з окупованих територій. Це послабить оборону російських сил та розширить можливості українських безпілотників.

По-друге, українські бригади, які знаходяться на навчанні, можуть бути використані для підсилення військ у Курській або Донецькій областях залежно від ситуації на фронті. Це дозволить Україні здійснити контрнаступ, а не лише ще одну атаку на окуповані території Донбасу.

Третім важливим фактором є знищення Чорноморського флоту РФ та демонтаж російського ППО в Криму. Це змусило російські війська на півострові перейти до оборонних дій. Ймовірно, наступною ціллю України стане Крим, особливо з огляду на можливу зруйнування Керченського мосту.

12 серпня Олександр Сирський підтвердив операцію Збройних сил України в Курській області та заявив про контроль України над територією площею 1000 квадратних кілометрів в Росії. Президент Володимир Зеленський доручив різним відомствам підготувати гуманітарний план для проведення операції в Курській області.

На засіданні з питань ситуації в Курській області Володимир Путін заявив, що Україна вдерлася в Курську область Росії з метою покращити свої переговорні позиції, проте Москва не буде вести переговорів з Києвом.

З початку бойових дій РФ в Курській області втратила контроль над 28 населеними пунктами. За даними аналітиків DeepState, було звільнено щонайменше 44 населених пункти, а стан ще десяти населених пунктів невідомий.

Генерал-лейтенант Андрій Гурулєв, член комітету з оборони Росії, звинуватив російських військових у провалі оборони Курської області, зазначаючи, що російські військові не підготувалися і не збудували оборонні споруди належним чином.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua