ЗСУ недоотримали гуманітарної допомоги на 170 млн грн – Міноборони.

ЗСУ не отримали гуманітарну допомогу
ЗСУ не отримали гуманітарну допомогу

Міноборону виявило ризики незаконного використання гуманітарної допомоги

Міністерство оборони України разом з Державною митною службою виявили потенційні ризики незаконного використання гуманітарної допомоги на суму 171.78 млн гривень. Про це повідомляє пресслужба Міноборони.

За даними Держмитслужби, під митним контролем пройшли:

  • 424 одиниці транспортних засобів
  • 476.23 тонн товарів різних найменувань без зазначення вартості
  • 6.2 тонни продуктів харчування та пластикових гранул

Проте, Міноборони не підтвердило факт отримання цих предметів військовими. Відомство звернулося до правоохоронних органів для перевірки правомірності дій посадових осіб, які можуть мати ознаки незаконного збагачення та зловживання службовим становищем. Розслідування триває.

Директор Департаменту внутрішнього аудиту Міноборони України Олександр Титковський зазначив, що співпраця між відомствами допомагає не тільки швидко отримати гуманітарну допомогу, але і виявити та запобігти митним правопорушенням.

Він також зазначив: "Наше завдання - гарантувати, що кожен елемент допомоги, від тепловізора до автомобіля, дійде до наших захисників на передовій. Ми будемо постійно вдосконалювати контроль та звітність для ефективного використання гуманітарної допомоги".

Раніше Міністерство оборони України уклало два оборонні контракти з українськими виробниками на суму майже 5 млрд гривень.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua