ЗСУ отримають український багі "Варан": основні переваги транспортного засобу.

Багі Варан для ЗСУ: Основні переваги
Багі Варан для ЗСУ: Основні переваги

Україна вводить у дію вітчизняний вантажівку "Варан"

Міністерство оборони схвалило виробництво та постачання української вантажівки "Варан". Цей транспортний засіб призначений для виконання різних завдань, таких як перевезення військового персоналу, евакуація поранених, доставка боєприпасів і багато іншого.

Вантажівка "Варан" була розроблена та виготовлена в Україні. Вона має міцну раму для роботи в важких умовах. Задню частину вантажівки оснащено потужним турбодизельним двигуном та автоматичною 5-ступінчастою коробкою передач. Більшість компонентів та механізмів цього транспортного засобу виготовлені з деталей відомих світових виробників, повідомили з Міноборони.

Зазначено, що ідею вітчизняної вантажівки представив інженер з великим досвідом у ремонті та експлуатації автомобілів. Вимоги до вантажівки були встановлені військовими: швидкість, маневреність, легкість у ремонті, низький профіль і висока прохідність.

"Ця вантажівка важить трохи більше ніж одна тонна і може перевозити 500 кг вантажу або буксировати причіп вагою до 300 кг. З його баком можна проїхати 200 км по важкому бездоріжжю. На піщаній поверхні "Варан" досягає швидкості понад 100 км/год. Під час тестувань вантажівка ніколи не перекинулася", - повідомили представники Міністерства оборони.

Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua