ЗСУ переграли ворога на важливому напрямку: ексрозвідник повідомив деталі .

ЗСУ перемогли ворога на важливому напрямку: ексрозвідник деталі
ЗСУ перемогли ворога на важливому напрямку: ексрозвідник деталі

Окупантам не вдалося захопити місто Покровськ в Донецькій області напряму. Тепер вони намагаються оточити місто з півдня, але ЗСУ відбили їхню атаку. Про це заявив колишній керівник Служби зовнішньої розвідки Микола Маломуж на радіостанції Freeдом.

«Приблизно вісім днів тому ворог зрозумів, що взяти Покровськ не вдасться. Частина військ, які були призначені для атаки на місто, були перекинуті на Курський напрямок, це пов'язано з політичними мотивами звільнення цих територій для Путіна. Але для підтримання наступального потенціалу, було вирішено також обкатати тактику атаки з півдня», – пояснив експерт.

За словами Маломужа, «тактика з півдня» передбачає противника атакувати Курахівську і Вугледарську частини та спробу захоплення Селидового. Проте, українські сили здолали російську армію. ЗСУ володіють Селидовим, хоча загарбники підійшли до його околиць.

«Вони вважають Селидове потенційним входом до Покровська, тільки з іншого боку. Гарнізон в Селидовому має сильні позиції. Звичайно, готуються тактичні удари з інших секторів і флангів. Ми оточили їх і здійснюємо контратаки з флангів», – зазначив Маломуж.

Нагадаємо, російський лідер Володимир Путін продовжує свою стратегію захоплення всієї Донецької області, і битва за Покровськ може стати ключовою подією його військової кампанії цього року.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua