ЗСУ пояснили, чому росіяни так швидко захопили Новогродівку на Донеччині.

Танки наступають на село
Танки наступають на село

Українські війська виводяться з Новогродівки на покровському напрямку Донеччини

Генштаб Збройних сил України прийняв рішення вивести війська з міста Новогродівка на покровському напрямку Донеччини через невигідне географічне положення. Про це повідомив офіцер 59-ї окремої мотопіхотної бригади Сергій Цехоцький в інтерв'ю на "Радіо Свобода".

"Новогродівка географічно знаходиться в не дуже вигідному положенні. Як фортеця, вона не була налаштована на всі 100%. Тому було вигідно відвести особовий склад", - пояснив військовий.

Битва на Покровському напрямку продовжується

Проте Цехоцький зазначив, що вихід із Новогродівки не є остаточною крапкою в цій битві.

Згадаємо, що сили оборони України відновили свої позиції під Покровськом на Донеччині. Раніше британська розвідка повідомила, що російські окупанти активізували свій наступ на Покровськ, наблизившись до його околиць на відстань близько 10 кілометрів.

Потенційні наслідки втрати Покровська

Покровський напрямок став найгарячішим на фронті, і там тривають важкі бої. Заступник командира 3-ї штурмової бригади Максим Жорін прогнозує, що втрата Покровська для України може мати серйозні наслідки.

Російські окупанти продовжують атаку на Покровський напрямок

Російські окупанти також досягли незначних успіхів на північ від Часового Яру, просуваючись до східної Григорівки. За прогнозами The Telegraph, вони активно продовжують просуватись на Покровському напрямку, але повне захоплення міста їм не вдасться.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua