ЗСУ просунулися в районі Суджі – аналіз ISW.

ЗСУ у районі Суджі
ЗСУ у районі Суджі

Згідно з даними Інституту вивчення війни, українські війська активно діють в Курській області, зробивши невеликий, але стійкий прогрес біля міста Суджа. Цей наступ є частиною більш широкої операції в регіоні, спрямованої на визволення від російських окупантів.

За геолокаційними даними, Збройні Сили України успішно просуваються на південь від Руської Конопельці і на північ від Мартинівки. Також повідомляється про активні бойові дії на сході від Суджи, зокрема в районах Саморядового і Козиревки, де, ймовірно, діють українські мобільні групи.

Російські військові блогери стверджують, що російським силам вдалося відновити контроль над населеними пунктами Спальне та Крупець, а також відбити українську атаку поблизу Олександрівки. Проте, ситуація в цих районах залишається невизначеною і потребує подальшого уточнення.

За оцінками ISW, зараз Україна контролює від 900 до 1300 квадратних кілометрів території Курської області. Цей наступ є важливим кроком у визволенні українських земель і демонструє рішучість ЗСУ продовжувати боротьбу до повної перемоги.

ЗСУ зробили прогрес в Курській області - ISW.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua