ЗСУ вперше спалили російський танк за допомогою «дрона-дракона».

Унаслідок атаки «дрона-дракона» спалахнув російський танк
Унаслідок атаки «дрона-дракона» спалахнув російський танк

Військовослужбовці 30-ї окремої механізованої бригади ЗСУ знищили російський танк за допомогою безпілотника-дракона. Про це повідомило командування Сухопутних військ у Telegram.

Збройні сили України успішно використовують безпілотні системи проти противника на всіх напрямках, - додали у повідомленні.

Безпілотний літальний апарат, що називається дрон-дракон, призначений для виконання військових завдань, таких як розвідка та удари по противнику. Цей тип дрону отримав свою назву завдяки унікальній конструкції та можливостям, які дозволяють йому ефективно виконувати бойові завдання. Дрон-дракон використовує термітну суміш для руйнування цілей.

Кілька днів тому безпілотники Служби безпеки, Сил спеціальних операцій ЗСУ та інших Сил оборони атакували склади з КАБами, стоянки літаків СУ-35 і СУ-34, а також місця зберігання авіаційного пального на військовому аеродромі "Борисоглєбськ" у Воронезькій області РФ.

Американська компанія AeroVironment підписала угоду щодо локалізації в Україні виробництва Switchblade 600. Планується виготовлення кількох тисяч таких безпілотників на рік.

Нагадаємо, що у ніч на 3 жовтня російські окупанти обстріляли Київ безпілотниками, але уламки ворожого дрона впали біля багатоповерхівки.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua