ЗСУ зайняли ще два населених пункти у Курській області.

ЗСУ захопили населені пункти у Курській області
ЗСУ захопили населені пункти у Курській області

Українська армія продовжує Курську операцію і займає ще два населені пункти на території РФ. Згідно з повідомленням моніторингової групи DeepState, села Вітряно, Дуровку і частину Журавлі потрапили під контроль українських військ, які продовжують просуватися на північ.

У той же час, російська армія розпочала контрнаступальні дії на Курській області, захопивши Снагость і сусідні населені пункти та продовжуючи рухатися у бік Любимівки, яка залишається під українським контролем.

Також варто відзначити, що українські війська успішно прорвали російську оборону на інших ділянках кордону в Курській області, проникнувши на кілька кілометрів вглиб території РФ.

Президент Зеленський заявив, що Україна передбачила такі дії росіян. Він зауважив, що російські війська розпочали контрнаступальні дії відповідно до плану України.

Нагадаємо, що російський президент Путін наказав вибити українську армію з Курської області до 1 жовтня.

Аналітики DeepState зауважують, що ситуація на лівому фланзі ЗСУ в Курській області загострюється. Російські війська активно штурмують Курщину, переправляючи бронетехніку через річки, зокрема Сейм та інші менші річки.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua