ЗСУ збили російський Су-34 у повітряному бою, - ЗМІ.

Су-34 збитий в повітряному бою
Су-34 збитий в повітряному бою

Українські Сили оборони збили російський літак Су-34 над Донецькою областю, біля Костянтинівки на захід від Часового Яру. Про це повідомив начальник Костянтинівської міської військової адміністрації Сергій Горбунов. Інцидент стався 5 жовтня, коли місцеві жителі побачили уламки збитого літака. Навколо Костянтинівки було пошкоджено кілька приватних будинків, але травмованих чи жертв немає, - сказав Горбунов.

"Уламки частково потрапли у Костянтинівку. У ній також пошкоджено кілька приватних будинків. Зараз немає інформації про постраждалих від цієї події", - розповів Горбунов.

Подія швидко поширилася у соціальних мережах, де з'явилися фото- та відеоматеріали. Спочатку повідомлялося про знищення літака Су-25, але пізніше уточнили, що це був Су-34. Голова Центральної військово-політичної ради РНБО Андрій Коваленко підтвердив, що українські захисники збили літак.

В російських медіа з'явилися різні версії події. Деякі повідомили, що літак міг бути збитий власним вогнем, але цю інформацію не підтвердили.

Інша версія, яку зараз поширюють, - хтось із російських військових хотів викрасти літак і привезти його на контрольовану Києвом територію, але його збили власні за це. Також було повідомлено, що Головне управління розвідки Міністерства оборони Росії знищило ще один літак Су-30СМ.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua