ЗСУ знищили російську радіолокаційну станцію «Каста-2Е2» у тилу росіян .

ЗСУ знищили радіолокаційну станцію «Каста-2Е2»
ЗСУ знищили радіолокаційну станцію «Каста-2Е2»

Військові контррозвідники разом із бійцями Збройних сил України у Запорізькій області знищили російську радіолокаційну станцію 39Н6 "Каста-2Е2".

Про це повідомила прес-служба Служби безпеки України. Зазначається, що вартість РЛС може становити близько 60 млн доларів, залежно від комплектації.

Фактично ця радіолокаційна станція була очима російської противовітряної оборони, яка контролювала наш повітряний простір. Ворог ховав її в тилу, ретельно маскував і часто передислоковував.

Військові контррозвідники з 13 Головного управління СБУ виявили ворожу ціль.

Винищення радіолокаційної станції стало можливим завдяки пожертвам українців. Комплект техніки для розвідки та відстеження ворожих РЛС був придбаний фондом "Повернись живим" за рахунок волонтерських внесків.

СБУ нагадала, що з початку війни різні підрозділи Служби безпеки вже знищили 166 засобів російської протиповітряної оборони та 446 засобів радіоелектронної боротьби, а також провели радіоелектронну та радіотехнічну розвідку.

Радіолокаційна станція "Каста-2Е2"

Радіолокаційна станція "Каста-2Е2" - це рухома трьохкоординатна станція радіолокації дециметрового діапазону кругового огляду чергового режиму. Вона використовується для контролю повітряного простору, визначення координат та розпізнавання повітряних цілей, включаючи низькі висоти, і передає ці дані системам управління протиповітряними засобами.

Інструментальна дальність огляду цієї радіолокаційної станції складає 150 кілометрів.

7 липня Збройні сили України також знищили російську радіолокаційну станцію "Каста-2Е2" на Херсонщині. Зазначається, що ця РЛС з'явилася на озброєнні РФ перед початком повномасштабного вторгнення.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua