ЗСУ знищують мости в Курській області швидше, ніж Росія встигає їх будувати – ЗМІ.

ЗСУ знищують мости в Курській області
ЗСУ знищують мости в Курській області

Українська армія руйнує мости через річку Сейм у Курській області Росії

Збройні сили ЗСУ спрямували свої зусилля на відключення російських солдат від постачання на площі понад 500 квадратних кілометрів.

Українська армія підриває всі три мости через річку Сейм в Курській області Росії. Це зроблено з метою відсічення російських солдат від постачання на площі близько 500 квадратних кілометрів. Росіяни замість мостів встановлюють понтонні переправи.

За даними Forbes, російські інженери швидко збирають секції плавучих понтонних мостів через Сейм і перевозять їх на човнах. Проте українські війська були готові до цього кроку. Вони використовували FPV-дрони, щоб перехопити колони ворожих солдатів і випускали ракети, щоб підривати човни та понтони на воді.

"Але українці очікували цього кроку. Вони запустили FPV-дрони, щоб перехопити колони ворожих солдатів, і випустили ракети, щоб підривати човни і понтони на воді", - зазначили в Forbes.

В результаті цих дій українських військ, велика територія Курської області, а також будь-яке російське військо в цьому районі, практично відірвані від сухопутних постачань і підкріплень.

"І не варто очікувати значного підкріплення з повітря: українські сили зробили небо над Курською областю вкрай непристойним для російських гелікоптерів. Те, що українці настільки рішуче ізолюють Курську область, є сильним сигналом того, що їхнім наступним кроком може бути наземна атака через Сейм на той самий регіон, який вони щойно відірвали", - зауважили в Forbes.

Зазначається, що ЗСУ мають за мету випередити противника в розгортанні сил на цьому напрямку, тому руйнування мостів є ключовим елементом стратегії. Росіяни втратили простий доступ до цієї території, але українські війська можуть потрапити в неї, перетнувши кордон.

Джерело: ZN.UA


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua