10 охочих на одну дитину. Кандидатів на усиновлення в Україні більше, ніж дітей.

10 охочих на одну дитину
10 охочих на одну дитину

Не вистачає дітей для усиновлення

За словами Директорки Київського обласного центру соціальних служб Наталії Ібрагімової, пари почали брати під опікунство дітей віком від 10 до 12 років, оскільки немає дітей для усиновлення. Сьогодні стало більше людей, які хочуть усиновити дитину, ніж саміх дітей.

«Конкурс, як у престижний університет, – на одну дитину по 10 осіб. Зараз люди вже розуміють, що дітей від нуля до трьох років на усиновлення просто немає. Натомість є діти по 10-15 років. Тож зараз стали більше всиновлювати дітей, яким 10-12 років», – розповіла Ібрагімова.

Багато пар готові усиновити дітей

Незважаючи на складність процедури усиновлення, багато людей згодні на це. Наприклад, в Бучанському районі вже навчилися близько 90 пар, а ще 50 пар наразі проходять навчання. Проте, в районі немає дітей, окрім тих, хто хворий або ВІЛ-інфікований.

За раніше наданою інформацією, після прийняття закону про мобілізацію кількість бажаючих усиновити дитину зросла втричі. На 31 липня вже було видано довідки 200 людям, ще 170 людей навчаються, і 100 кандидатів чекають своєї черги.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua